Dokumentär

En långfilmsdokumentär om Dr Erik Enby som kompletterat vården av patienter med en ny syn på sjukdom och diagnostik som visat sig framgångsrik för patienten men som drabbats av förföljelse från kollegor och myndigheter. Filmvisningar har sålt ut biografer över hela Sverige i över ett år. IMDB

Del I

Läkaren som vägrade ge upp (Trailer)Läkaren som vägrade ge upp (Filmen)

Del II

Sista Striden (Trailer)Sista Striden (Filmen)

"En Dokumentärfilmens Orson Wells - noggrann, objektiv, exakt... spännande!"

Professor Olle Johansson

Historien

Läkaren som vägrade att ge upp är en långfilmsdokumentär om läkaren Erik Enby, känd för att ha hjälpt patienter som vården ansett vara hopplösa fall. Dr Enby gav aldrig upp eftersom han har en annorlunda uppfattning om orsakerna till och behandlingen av sjukdomar som utmanade det medicinska etablissemanget. En av motståndarna inledde en 10-årig häxjakt för att krossa Dr Enby.

Istället för undersökande journalistik tycks några av de stora medierna ha samarbetat för att undergräva Enby med falska anklagelser. Detta strider mot journalistens plikt att undersöka makten och myndigheten som i detta fall visat sig ha manipulerat och tillverkat bevis mot Dr Enby.
Syftet med dokumentären är att undersöka och fastställa bevis på felaktigheter av något slag. Resultaten visar att Dr Enby kan ha varit föremål för en omfattande komplott.

Vill du vet mer?

Besök Doc Enby