Uppföljaren till Läkaren som vägrade ge upp

En långfilmsdokumentär om Dr Erik Enby som kompletterat vården av patienter med en ny syn på sjukdom och diagnostik som visat sig framgångsrik för patienten men som drabbats av förföljelse från kollegor och myndigheter. Filmvisningar har sålt ut biografer över hela Sverige i över ett år. IMDB

Den första filmen spelades inför fullsatta salonger i hela Sverige i över ett år. Många lämnade biograferna i ilska och frustration. Uppföljaren om de orättvisor som orsakats av domstolar och myndigheter kommer förmodligen också att påverka publiken. Vi följer Dr Erik Enbys kamp för att få tillbaka sin läkarlegitimation.

Del I

Läkaren som vägrade ge upp (Trailer)Läkaren som vägrade ge upp (Filmen)

Del II

Sista Striden (Trailer)Sista Striden (Filmen)

"En Dokumentärfilmens Orson Wells - noggrann, objektiv, exakt... spännande!"

Professor Olle Johansson

Historien

Uppföljaren undersöker hur förtalen mot Dr Enby uppstod och hur han vädjar till de rättsliga myndigheterna att få tillbaka sin läkarlegitimation. Dessa vädjanden har alla avslagits, även om det inte finns några bevis på oegentligheter.

Domstolarna har hitintills ignorerat nyckelvittnet. – Vittnet som försvann, kan avvisa alla anklagelser mot Dr Enby för att ha givit för felaktiga råd eller behandling. Detta vittnesmål kan upprätta hans namn och bör då leda till att han får tillbaka sin läkarlegitimation.

Domen

Den senaste domen mot Dr Enby förklarade honom ”uppenbarligen inte lämplig som läkare”. Ett sådant utslag saknar godtagbar laglig giltighet.

Dr Enby har nu gått vidare till Högsta förvaltningsdomstolen och begärt resning med argument som utgår från att tidigare domstolars behandling av ärendet indikerar rättsröta och domvilla.

Vill du veta mer?

Besök Doc Enby