En hjärtvärmande dokumentär

En pensionerad svensk lärarinna som inte fick tillräcklig rehabilitering efter en allvarlig canceroperation råddes av en vän att ta ayurvedisk behandling. ”Vad fan är ayurveda?” frågade hon och hennes vän svarade: ”Oroa dig inte, kom bara till Indien och du får se.”

 

Se filmen

Se Filmen

Efter att ha sett de positiva effekterna av behandlingen var hon övertygad om detta nya sätt att rehabilitera. Behandlingen gav fantastiska resultat men förutsättningarna vid kliniken var undermåliga. Som gammal lärare och ledarskapsutbildare tog hon på sig att arbeta med huvudläkaren för att förbättra både klinikens administration och infrastruktur. Hon blev också högt respekterad i byn, där alla nu kallar henne ”Mum”, mamma eller som Anne-Marie föredrar att tolka det ”M’am”.

 

Se filmen

Förändringen

Anne-Marie introducerade också en ny uppsättning värderingar för personalen. Kast, religion och kön skulle inte längre påverka deras samarbete och alla betraktades som jämbördiga. Efter några år delade doktorn sin större vision med Anne-Marie vilket ledde henne till att hjälpa honom att utveckla en liten klinik till ett sjukhus.

Vill du veta mer?

Kontakta oss